Projecten doen als kompas om je passie te vinden tijdens het honours program.

Wil je graag leren? Wil je ontdekken wat jouw talenten zijn en in welke omgeving jij het beste presteert? Ben je op zoek naar je passie of heb je hem al gevonden? En ben je nog aan het studeren? Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden is dit Honours Program ‘Natural Leadership’ iets voor jou!

 

 

Met dit Honours Program bieden we je de mogelijkheid om antwoord te vinden op deze vragen, nog voordat je afgestudeerd bent. Projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling spelen hierbij een grote rol.

Het driejarige programma is speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde (honours)studenten die extra verbreding, verdieping en uitdaging zoeken.

“Being in your element helps you defining who you really are.”

Ben jij er klaar voor?

;

Projectmanagement

Tijdens de opleiding krijg je les in projectmanagementmethoden PRINCE2 en IPMA. Je behaalt tijdens het programma het PRINCE2 Foundation certificaat. Deze methoden bieden je handvatten om een project in goede banen te leiden en deze zelf of met een team tot een succesvol einde te brengen. Daarnaast gebruiken we projectmanagement als middel om je binnen verschillende omgevingen ervaring op te laten doen.

Begeleiding

Tijdens de hele opleiding heb je een persoonlijke talentcoördinator. Naast coaching op persoonlijk vlak, helpt de talentcoördinator je met het opstellen van jouw leerdoelen en leerbehoeften. Ook helpt de talentcoördinator je wegwijs te maken binnen Projectkompassie.

Certificering

Aan het eind van de opleiding krijg je een certificaat. Voor studenten die de opleiding volgen als Honours program (op dit moment alleen nog via het Top Talent programma op Saxion Hogescholen) is dit een officieel Honours certificaat met de aantekening dat je de opleiding bij Projectkompassie succesvol hebt afgerond. Studenten die de opleiding volgen buiten het Honours program krijgen een officieel PKP-certificaat.

Na de opleiding

Voor studenten die zich na de opleiding verder willen ontwikkelen in projectmanagement, persoonlijk leider- en ondernemerschap, is er het young professionals programma. Tijdens dit tweejarig programma verdiep je je nog verder op dat wat je geleerd hebt tijdens de opleiding. Heb je ambities om eigen ondernemer te worden? Je werkt tijdens het young professionals programma naast projectmanagement ook aan je eigen ondernemerschap.

Opbouw van de jaren

Elk jaar doorloop je een ander niveau zodat je aan het einde van het programma jouw eigen kwaliteiten en valkuilen kunt omschrijven. Je weet wat je kwaliteiten zijn en op welke manier je deze benut en laat zien. Je kan benoemen waar jij minder goed in bent en weet wat je nodig hebt om een sterk team om je heen te vormen. Om uiteindelijk te weten waar je passie ligt, welke rol jou past en waar jij aan wilt bijdragen.

01

Wie ben ik en wat kan ik?

In het eerste jaar ga je actief onderzoeken (in projecten, tijdens pkp-dagen en in je privéleven) welke kwaliteiten jij bezit en op welke manier jij dit laat zien. Je onderzoekt zelf je kwaliteiten en gaat actief in gesprek met anderen welke kwaliteiten zij bij jou zien.

02

Wat kan ik nog meer?

In het tweede jaar ga jij je profiel aanvullen met gedragingen die je graag eigen zou willen maken. Welke competenties denk jij nog niet te bezitten en wat zal je graag nog willen leren? Waarom wil je dit leren en wat heb jij daarvoor nodig?

03

Waar ben ik in mijn element?

In het laatste jaar ga kijken welke kwaliteiten jij niet bezit en waar jij moeite mee hebt. Je gaat onderzoeken of je deze ‘zwakkere kant’ sterker kan maken of dat dit buiten jouw mogelijkheden en jouw wil ligt.