Het belang van projectmanagement als vak

Waarde

Wij voegen waarde toe aan elk project of vraagstuk. En we werken aan projecten die wij waardevol vinden.

Participatief 

No man is an island. WIj moeten het samen doen, elkaar betrekken, krachten bundelen. Privaat-publiek-burger. 

Integraal

Integraliteit is een belangrijke waarde in ons werk. Geen probleem of oplossing staat op zichzelf. WIj werken aan integrale oplossingen. 

Student projecten

Alle studenten die deelnemen aan het Honours Program nemen deel aan een project dat hun raakt.
Aan het begin van het schooljaar komen studenten met ideeën voor projecten, voortkomend uit wat zij waarnemen in hun directe omgeving. ‘Projectmanagement meets environment.’  We oefenen hiermee projectmatig werken in de praktijk en verbinden dit aan de uitgangpunten van gebiedsleren. Studenten werken en leren in deze context met, van en aan (young)professionals. Hierin brengen we het leerling-gezel-meester principe tot leven.

Contact houden in het buitenland

Veel studenten gaan voor stage of studie een tijdje naar het buitenland. Als je als student in het buitenland zit, gaat het Honours Program in Nederland gewoon door. Het doel van dit project is om manieren te vinden waarop studenten in het buitenland toch betrokken kunnen blijven.

Projectmanagement in animatie

Dat is nog eens een leuke manier van leren. Dit project heeft als doel projectmanagement voor iedereen begrijpelijk te maken. Dit doel wordt gerealiseerd door het maken van animatiefilmpjes waarin verschillende projectmanagementmethoden op een simpele manier worden uitgelegd.

Kanniekieze

Samen met zelfstandig professional Henriëtte van Tuil werken een aantal studenten aan Kanniekieze. Kanniekieze zet zich ervoor in om het kiezen van een studie voor jongeren leuker en relaxter te maken.

PKP op reis

Een studiereis organiseren voor alle PKP’ers, dat is het doel van dit project. Leerzaam en leuk tegelijk. Een reis waarin projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Blockchain in de agrofood wereld

In dit project gaan we kijken of we transparantie kunnen gaan bieden bij voedselproducten. Daarvoor hebben we een echte case. Het gaat om een boer uit Friesland die melk van een zeer hoogwaardige kwaliteit levert, omdat hij al decennia anders met zijn bodem omgaat. De melk van deze boer is van dusdanig hoge kwaliteit dat de oorspronkelijke melkverwerker het niet meer kan/wil verwerken (althans niet voor de prijs die de boer er voor vraagt). Hierdoor is er een andere melkverwerker deze melk gaan verwerken tot hoogwaardige producten, waar de consument ook meer voor wil betalen. Zo wordt de boer weer echt beloond voor het werk dat hij er in gestopt heeft. Met behulp van blockchain technologie willen we deze voedselketen vastleggen, zodat de consument kan zien wie hier wat voor waarde aan het product toevoegt en wie er wat voor betaald krijgt. Inmiddels zijn provincie Friesland en Overijssel geïnteresseerd in dit project.

Your project, our challenge!

;

Bedrijfs opdrachten

Onze trainees ontwikkelen zich op professioneel vlak door bij verschillende opdrachtgevers met projecten aan de slag te gaan. Een aantal van de opdrachten vind je hieronder.

Ben jij een nieuwe opdrachtgever?

Bij Projectkompassie zien we het belang van projectmanagement als vak. Met de kennis en expertise van onze (zelfstandig) professionals en de creativiteit en drive van onze young professionals en studenten, voegen wij waarde toe aan elk project of vraagstuk en vormen we een flexibele schil voor jou als opdrachtgever.