Wij zijn projectkompassie.
Een community van studenten, young professionals en professionals die, lerend van en met elkaar, hun invloed op hun omgeving vergroten.

Ontwikkelen

We willen zelf leren, anderen iets leren en we willen onze leefomgeving helpen zich verder te ontwikkelingen. 

Veranderende wereld

De wereld verandert snel. We dragen bij aan de koers van deze verandering door actief onze invloed hierop te vergroten. Onze projecten sluiten hierop aan. 

Onze missie

Being in your element takes you beyond the ordinary experiences of enjoyment or happiness.

We are not talking about laughter, good times, sunsets and parties. When you are in your element, you connect with something fundamental in your sense of identity, purpose and well-being.

Being there provides a sense of self-revelation, of defining who we really are and what you are really meant to be doing with your life

“Being in your element helps you defining who you really are.”

Studenten

Wij verzorgen het Honours Program “Natural leadership” op Saxion Hogeschool. Studenten volgen een driejarig programma waarin zij ontdekken waar hun passie ligt, wat hun kwaliteiten zijn en hoe het spel van projectmanagement in elkaar zit. Ze gaan in de praktijk aan de slag met projecten, ze halen hun PRINCE2 foundation certificaat en werken aan hun eigen visie op projectmanagement.

jarig programma

studenten dit schooljaar

PKP is voor mij een mooie verbreding van mijn studie én een onwijs leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Door PKP leer ik wat mijn talenten zijn, hoe ik deze het beste in kan zetten en vanuit welke passie ik te werk wil gaan.

Maureen Visser

Door de verscheidenheid van de leden van PKP ontwikkel ik competenties en vaardigheden die losstaan van regulier onderwijs. Ik laad mij op aan de ideeën en ik stap telkens met hervonden energie uit de sleur van het hbo.

Kris Holkenborg

Elke bijeenkomst van PKP is weer een nieuw avontuur. Naast dat we elkaar elke keer beter leren kennen en we echt goede vriendschappen opbouwen, leren we ook ontzettend veel van elkaar en staan we altijd voor elkaar klaar.

Kimberly Dieleman

Young professionals

Recent afgestudeerde HBO- of WO’ers kunnen zich bij ons verdiepen in het vak projectmanagement en zich op persoonlijk vlak verder ontwikkelen. Ze gaan direct aan de slag bij een opdrachtgever en kunnen daar met hun frisse blik en een groot netwerk van professionals achter zich direct van meerwaarde zijn.

Sinds september 2016 ben ik young professional bij PKP en inmiddels ook mede ondernemer. Tijdens mijn opdracht bij Saxion en de vrijdagen bij PKP heb ik veel geleerd over projectmanagement doordat theorie en praktijk heel dicht bij elkaar kwamen. Daarnaast heb ik ook mezelf leren kennen, waar ik goed in ben, wat ik leuk vind, wat ik belangrijk vind en wat ik daarmee wil gaan doen. Meer weten over mij?

Thessa Boddenberg

Nadat ik ben afgestudeerd van mijn HBO opleiding wist ik niet goed wat ik wilde. Via een kennis kwam ik bij PKP terecht en heb ik eerst een paar PKP-dagen meegedaan. Ik kreeg hier zoveel energie van en had super veel zin om aan de slag te gaan. Van het een kwam het ander en nu ben ik dagelijks bezig met projectmanagement en kan ik bij PKP mijzelf nog verder ontwikkelen, wat mij betreft de perfecte combinatie

Sandra Wijkamp

“You can learn something new from everyone you will ever meet.”

Professionals

De professionals binnen ons netwerk worden geïnspireerd door kennisdeling, co-creatie en ondernemerschap.

Kennis en ideeën worden gedeeld onder professionals, young professionals en studenten. Ook stimuleren zij elkaars persoonlijke ontwikkeling. Professionals vergroten hiermee hun netwerk en hun kennis en er ontstaan mooie samenwerkingen.

Het delen van kennis gebeurt door middel van netwerken, het geven van workshops, lezingen en trainingen. Het belangrijkste daarbij is dat passies en interesses gedeeld worden. Daardoor ontstaat chemie!

Projectkompassie is een organisatie die uniek is en waar ik mij thuis voel. Samen met gedreven mensen staan we elke dag weer voor een mooie zoektocht, een leven met passie en het samen ontwikkelen en groeien. Projectkompassie is meer dan een bedrijf. Het is een grote familie voor ieder die betrokken is bij PKP.

Anne Visscher

Bij Projectkompassie ben ik er een van het eerste uur. Ik was mede ontwikkelaar bij het ontstaan en een paar jaar de coördinator van het talentprogramma. Nu ben ik trainer, talentcoördinator en bestuurslid. Projectkompassie is voor mij familiegevoel, inspireren en geïnspireerd worden. Dat blijft leuk!

Linda Custers

Bedrijven

Aangesloten bedrijven zijn organisaties die op zoek zijn naar talent op het gebied van projectmanagement. Dit kan in de vorm van een stage- of afstudeerplek of een plek voor een young professional als projectsupport, projectleider of andere projectmanagement rol.

Belangrijk is, dat het bedrijven zijn die zelf ook willen leren en ontwikkelen. Zo ontstaat er een gezamenlijke leer- en ontwikkelomgeving.

PKP heeft young professionals in huis die heel erg gedreven en positief kritisch zijn. De terugkomdag die zij op vrijdag hebben biedt meerwaarde om ervaringen uit te kunnen wisselen, maar vooral vraagstukken te behandelen die ze in de praktijk tegenkomen, waardoor ze weer verder gebracht worden.

Hans van der Wal

Saxion Hogescholen