Amphia Ziekenhuis i.s.m. QFI Consulting

Functie: Junior consultant

Over QFI Consulting: QFI Consulting is een management consultancy bureau gespecialiseerd in patiëntenlogistiek. QFI realiseert doorbraken in productiviteit door te werken vanuit het gedachtegoed van Dr. Eliyahu M. Goldratt: de Theory of Constraints. De oplossingen van QFI verbeteren de kwaliteit van zorg en de financiële situatie van zorginstellingen.

De opdracht: QFI werkte in opdracht van het Amphia Ziekenhuis aan een project voor ligduurverkorting van patiënten. Onderdeel van het project was de ingebruikname van Jonah, een systeem waarin de medewerkers van het ziekenhuis de voortgang van patiënten kunnen bijhouden. Om dit proces te begeleiden en om de medewerkers te trainen in het gebruik van het systeem, was er behoefte aan een extra (junior) consultant. Projectkompassie nam de uitdaging aan om een junior consultant te leveren die als opdracht meekreeg om binnen drie maanden als volwaardig consultant op het project inzetbaar te zijn. Via het gilde-principe werd de junior consultant gekoppeld aan drie ervaren consultants van PKP en QFI. Binnen twee maanden gaf de junior consultant de trainingen en begeleidde geheel zelfstandig de medewerkers in het gebruik. Met als resultaat een aanzienlijke verkorting van de ligduur van patiënten en dus een succesvol verandertraject!

Ben jij een nieuwe opdrachtgever?

Bij Projectkompassie zien we het belang van projectmanagement als vak. Met de kennis en expertise van onze (zelfstandig) professionals en de creativiteit en drive van onze young professionals en studenten, voegen wij waarde toe aan elk project of vraagstuk en vormen we een flexibele schil voor jou als opdrachtgever.