Waternet

Functie: Portfolioanalist

Over Waternet: Water is overal om ons heen. Of het nu gaat om wonen, werken of recreëren. Of om gezondheid, voedsel, energie en transport. Zonder kunnen we niet. Al dat water vormt een kringloop: de watercyclus. Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zich richt op deze hele cyclus. Waternet zuivert afvalwater, maakt drinkwater en houdt het oppervlaktewater op peil en schoon. Dit alles in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam.

De opdracht(en): Waternet is in 2014 begonnen met een grootschalig, allesomvattend programma waarbij de organisatie veel van haar diensten gaat digitaliseren. Om dit programma op een adequate manier in te richten en om de juiste resultaten te behalen, heeft Waternet een strategisch portfoliomanager binnen het programma aangesteld. De portfoliomanager houdt zich bezig met initiatieven en projecten binnen het programma te schikken en te prioriteren. Projectkompassie heeft een portfolioanalist naast de portfoliomanager neergezet. De portfolioanalist haalt belangrijke informatie uit zowel lopende initiatieven als uit recent ontstane ideeën, verbetert en ontwerpt de portfoliomanagement processen. Daarnaast creëert de portfolioanalist draagvlak en begrip voor portfoliomanagement en helpt mee de doelen te laten bereiken. Mede dankzij de portfolioanalist van Projectkompassie heeft de organisatie een gedegen implementatie van portfoliomanagement en is de organisatie in staat gesteld om een efficiënt en financieel aantrekkelijk programma uit te voeren.

Ben jij een nieuwe opdrachtgever?

Bij Projectkompassie zien we het belang van projectmanagement als vak. Met de kennis en expertise van onze (zelfstandig) professionals en de creativiteit en drive van onze young professionals en studenten, voegen wij waarde toe aan elk project of vraagstuk en vormen we een flexibele schil voor jou als opdrachtgever.