Het jaarlijkse startweekend vond dit jaar plaats op 14 en 15 september. Dit weekend stond in het teken van elkaar- en jezelf leren kennen en vooral ook PKP leren kennen. Het was daarom leuk om te zien dat er naast veel studenten en Young Professionals ook Professionals aanwezig waren.

We zijn dit jaar gestart met 13 nieuwe studenten die het avontuur van ons Honours Program aangaan en een aantal young professionals die beginnen of verder gaan met het Traineeship van PKP. Het was dan ook een kakofonie bij buitencentrum ‘De Voshaar’ -onze locatie van dit jaar- midden in het bos.

De vrijdag startte met een introductie van het overall programma van het seizoen waarna de 1ste jaars een introductie kregen in projectmanagement van Henk-Willem en de 2e en 3e jaars van Linda en Martin een introductie kregen in echte projecten, van echte opdrachtgevers, waar studenten zich op in kunnen schrijven. Deze projecten variëren van IT, sociaal-maatschappelijk tot financieel, voor ieder wat wils.

Gedurende het weekend werden er enkele spelelementen ingebouwd en deze stonden in het teken van het thema ‘Expeditie Robinson’. Deze stonden in het teken van elkaar leren kennen en waren al dan niet bewust of onbewust een mooi bruggetje naar het thema van de volgende PKP-dag: verken je kleur.

Het spelelement van de vrijdag bijvoorbeeld, draaide erom dat er in gehusselde teams een speurtocht moest worden uitgezet die het andere team moest gaan doen en beoordelen op o.a. creativiteit en duidelijkheid. Er werd al snel duidelijk wie de sfeermakers, dominante types, of de stille krachten waren tijdens het spel. Naderhand werd er gezamenlijk gereflecteerd en vanuit gevoel besproken wat men zag, voelde of merkte en werd besproken hoe we e.e.a. in het vervolg anders aan zouden pakken. Dit was al een project op zich. 😉

De BBQ en het kampvuur ’s avonds stonden symbool voor het weekend: zijn wie je wil zijn, doen wat je wil doen en op basis van gelijkwaardigheid gesprekken voeren met elkaar. YP met nieuwe studenten, professionals met YP etc. en vice versa. Er hing een hele prettige sfeer en het was één van de hoogtepunten van het weekend. Zelfs zozeer dat we zonder te klagen op een gegeven moment naar onze tent gingen, ondanks de kou ’s nachts.

De volgende dag stond het volgende spelelement op het programma: paintbal met pijl en boog op het evenemententerrein van Hulsbeek Events. Net zoals in Expeditie Robinson merkte je dat er in de groepsopdrachten strijd en passie werd geleverd en het motto ‘1 team 1 taak’ letterlijk naar voren kwam.

Vervolgens was het ieder voor zich en moesten we elkaar ‘afschieten’ maar merkte je dat er vervolgens bondjes werden gesloten.. niet te filmen!

En andere bondjes werden gesloten tijdens de kroegspellen, op zaterdagmiddag. Hilarische activiteit, waarbij iedereen zich (soms letterlijk) in bochten wrong. En we zijn niet trots te moeten constateren dat de regels voor velen niet lijken te tellen….

Het waren al met al zonnige dagen en dat kwam niet alleen door het weer…