Vorige week organiseerden wij, vanuit Stichting Projectkompassie samen met Changemakers, een middag waarin we onze verbindende rol tussen onderwijs en bedrijfsleven in praktijk konden brengen.

Dankzij de nieuwe kansen die de invoering van de omgevingswet gaan brengen wordt het steeds relevanter om in de eigen regio samen te werken. En dan ontstaan er gave projecten, waarbij we iedereen nodig hebben. Scholieren, studenten, jonge en ervaren professionals. En ook overheid, bedrijfsleven en het onderwijs. Multilevel, multidisciplinair en integraal werken en leren.

Hierover hebben we enthousiaste onderwijsvernieuwers van vijf verschillende hogescholen geïnformeerd en geïnspireerd tot samenwerking. Fijn te merken dat in het gezamenlijke gesprek over samenwerking niet ging over óf we willen samenwerken, maar dat we direct in gesprek kwamen over hóe we dat dan gaan doen.

We zien volop kansen, studenten willen het graag en vanuit de regio is er ook een grote behoefte bij ondernemers om op deze manier samen te werken. En er zijn natuurlijk ook hobbels op deze weg. Begeleiding en beoordeling is er zo eentje. En de voortgang van projecten als studenten op verschillende momenten in hun studie andere leer-omgevingen nodig hebben.

Na de zomer gaan we samen verder werken aan het vergroten en benutten van de kansen en aan het oplossing van de hobbels. Want die samenwerking, die gaat er zeker komen!