Teambuilding en leiderschap

De PKP-dag van januari stond in het teken van teambuilding. Met de opdracht van tevoren om warme kleding aan te doen die ook vies mag worden. Zo’n opdracht, waarbij er een gezamenlijke spanning ontstaat over de vraag wat we gaan doen vandaag, leidt al tot een sfeer waarin je als team dichter bij elkaar komt. Doel al bereikt dus?

In de ochtend zijn we met de projectteams verder gaan werken aan de projecten met als centrale vraag aan elkaar: welk commitment hebben we?

Wanneer voelen we ons meer betrokken en wat kan een oorzaak zijn om af te haken? En welke afspraken maken we daarover met elkaar? Leuk om te zien hoe de verschillende teams in verschillende fases zitten en daardoor hier hele andere gesprekken over hebben. Norming, storming en forming. Weet je nog?

En toen naar buiten: op een veldje werken met roofvogels. Wie steken hun hand op bij de vraag of er vrijwilligers zijn? Zelfs zonder te weten wat de opdracht gaat worden, zijn er genoeg die zich aanmelden. Feedback van de organisatoren: we zijn een enthousiaste groep die samenwerkt. De zes vrijwilligers bleven met elkaar in gesprek en hielpen elkaar met het uitvoeren van hun opdrachten. Dat blijkt niet vaak voor te komen. Doen we dus best goed, bij PKP!

En wat hebben we gelachen, geschreeuwd, muisstil gestaan en veel filmpjes gemaakt!

Bij de borrel de vraag: in hoeverre was je gericht op jezelf en je eigen ervaring en in hoeverre was je je bewust van de anderen om je heen? Zag je ook wie er toch wel wat angstig was, wie er naast je stond en of iedereen plezier had? Grappig te merken dat in zo’n nieuwe omgeving vaak toch eerst je eigen ervaring centraal staat en het contact met de anderen pas in tweede instantie weer gelegd wordt….

Dank aan de mensen van Speeltuinvereniging Rivierenwijk De Ark voor hun gastvrijheid!