We zijn weer van start! En hoe. Het afgelopen weekend hebben we met 45 studenten, young professionals en professionals het PKP startweekend beleefd. Het was een veelzijdig weekend waarin vooral kennismaken en samenwerken centraal stond.

Tijdens het kanovaren, vlot bouwen en de kompastocht hadden we elkaar nodig en was samenwerken onvermijdelijk. Bij de ene groep ging dat wat beter dan bij de andere, maar de resultaten waren overal goed. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de samenwerking. Welke rol pakte ik? En welke rol pakte de ander? Was dat mijn natuurlijke rol of paste ik me aan? Werkten we echt samen of gingen we onze eigen gang? En wat betekende dat voor het resultaat?

Door samen te werken leer je jezelf en elkaar kennen en dat bleek ook uit het Gotcha spel dat we het hele weekend stiekem speelden. Bij aankomst ontving iedereen een briefje met een naam en een opdracht. We moesten proberen onze opdracht uit te voeren zonder dat de ander dat in de gaten had. De gekste opdrachten kwamen voorbij. Van ‘laat persoon x de spelregels van Monopoly uitleggen’ tot ‘zorg ervoor dat persoon y de bril van iemand anders op zet’. De opdrachten bleken soms zo moeilijk dat het niet te doen was om de opdracht in je eentje uit te voeren. Er werd dus al snel samengewerkt om toch de opdracht te kunnen voltooien. Zo leer je elkaar meteen op een grappige manier kennen!

Tijdens de barbecue en tussendoor was er voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Tot in de late uurtjes waren er kampvuurgesprekken en werden er spelletjes gespeeld. Dat we tijdens het weekend echt een groep zijn geworden bleek wel uit de afsluiting. Iedereen stond om de beurt op om iets te zeggen over wat hem of haar bezig hield. Er werd met aandacht en oprechte interesse geluisterd naar elkaar terwijl persoonlijke verhalen, leuke anekdotes en toekomstplannen werden gedeeld.

Een goede start is het halve werk, dus wat mij betreft belooft het een mooi PKP jaar te worden waarin we veel gaan doen, leren en bereiken!

Geschreven door Thessa Boddenberg