Leef het leven, ten volle en van harte!

 

De Leonardushoeve. De plek waar we vrijdag 2 februari met de Young Professionals welkom waren. De plek waar Anne, de coördinator van het Honours Program, is opgegroeid. We reden over een smal weggetje door de weilanden en na de laatste bocht doemde tussen de bomen een mooi landgoed op. Voor mij voelde het direct als een plek waar bewust leven in verbondenheid met het hier en nu centraal staat.

Anne leidde ons rond en we probeerden ons voor te stellen hoe zij op deze bijzondere plek speelde, meehielp en opgroeide. ’s Middags stond voor ons een sessie gepland met therapeut en vader van Anne; Jan Visscher. Ter voorbereiding bespraken we welk thema we aan de orde wilden brengen tijdens de sessie en zochten we naar gemeenschappelijkheid. We hebben allemaal iets met ondernemerschap, wellicht zou dat een thema zijn. Al snel kwamen we op het thema tweestrijd. Hoe moeilijk het kan zijn om keuzes te maken, hoe verstand en gevoel soms tegen elkaar in kunnen gaan.

Tijdens de sessie begon Jan vol passie te vertellen. Hij vertelde hoe hij mensen helpt om zich helemaal vrij te voelen, zonder emoties uit het verleden, zodat zij ‘gewoon’ helemaal zichzelf kunnen zijn. Wat hij vertelde was zo herkenbaar. Dat we zo veel bezig zijn met wat er om ons heen gebeurt, dat we vergeten de tijd te nemen om te voelen en te zien wat er van binnen gebeurt. En hoe ieder mens van zo veel waarde is als hij puur zichzelf is en zijn eigen kwaliteiten omarmt.

Het was bijzonder om te horen hoe de Leonardushoeve werkt. Hoe ze omgaan met de energie in je lijf, in een ruimte, hoe ze helpen emoties uit het verleden een plekje te geven, hoe ze bepaalde fysieke klachten vertalen naar emoties en door bewustwording deze klachten kunnen verdwijnen en nog veel meer. Voor mij was het vooral een moment van bezinning, even tot mezelf komen. Weer voelen wat belangrijk is en voelen hoe graag ik mijn leven wil leven, ten volle en van harte!

Geschreven door Thessa Boddenberg